NEALE DONALD WALSCH

en moderne åndelig budbringer

OM NEALE DONALD WALSCH

Neale Donald Walsch er en moderne spirituell budbringer. Selv om Neale hadde en aktiv og blomstrende karriere var han tidlig interessert i religion og hadde en dyp forbindelse til spiritualitet før hans kjente samtaler med Gud. Samtale med Gud bøkene (Himmelske Samtaler er de mest kjente på norsk) har blitt oversatt til 37 språk og berørt millioner av mennesker og inspirert til viktige forandringer i deres daglige liv. Samtalebøkene har omdefinert Gud og er med på å skifte det spirituelle paradigme rundt om i verden.

Neale’s arbeid har ført ham fra trappene i Machu Picchu i Peru til trappene i Shinto Shrines i Japan, fra Den Røde Plass i Moskva til St. Peter’s plass i Vatikanet til Tiananmen Plass i Kina. Og overalt hvor han har gått, fra Sør-Afrika til Norge, fra Kroatia til Nederland, fra gatene i Zürich til gatene i Seoul har Neale funnet en hunger blant mennesker om det å skape en måte å leve på som til slutt fører til fred og harmoni. Han har søkt å bringe kvinner og menn i alle kulturer en ny forståelse for Gud og livet som kan gi dem muligheten til å erfare det.

FRA OPPVEKST TIL I DAG

Neale ble født i 1945 i Milwaukee, WI, USA i en romersk katolsk familie som oppmuntret hans søking etter spirituell sannhet. Hans første spirituelle lærer var hans mor som lærte ham å ikke være redd for Gud. Hun trodde på et personlig forhold til det guddommelige og lærte Neale å gjøre det samme. Neales mor gikk nesten aldri i kirken og da hun ble spurt hvorfor svarte hun, “jeg trenger ikke å gå i kirken – Gud kommer til meg. Han er med meg og rundt meg hvor enn jeg er”. Dette synet på Gud i en tidlig alder gjorde at han senere overskred det tradisjonelle synet på organisert religion.

Neale vokste opp til å bli et spesielt nysgjerrig barn og hans kommentarer om livet vitnet om en visdom bortenfor hans alder, noe som fikk familie og venner til å stille spørsmålet, “hvor har han alt dette stoffet fra?”.

Ved 15 års alderen begynte han å lese varierte spirituelle tekster som Bibelen, Rig Veda, Upanishads og Sri Ramakrishna. Han la merke til at når mennesker ble involvert i religion virket de mindre glade og mer sinte, samt at de viste en oppførsel som fordømmelser og atskilthet. Neale konkluderte med at den kollektive erfaringen med hensyn til teologi ikke var særlig positiv.

Neale var rastløs av natur og søkte alltid etter å utvide sine kreative evner. I de følgende årene ble han programdirektør for en radiostasjon, en journalist for en avis og til slutt informasjonssjef for et av USAs største offentlige skolesystem. Etter dette flyttet han til vestkysten og skapte sitt eget informasjons- og markedsføringsbyrå. Etter å ha byttet karriere fra det ene til det andre så det ikke ut til at han kunne finne jobbtilfredsstillelse noe sted, og hans forhold var konstant turbulent (han ble gift og skilt flere ganger), og helsen hans gikk raskt nedover.

Han flyttet til Oregon som et ledd i hans strategi for å finne sin vei i livet, men skjebnen medførte mer enn bare et skifte av scene. Det medførte forandring av hele hans liv. Etter en bilulykke satt han igjen med en brukket nakke. Han var heldig som slapp fra det med livet i behold.

Etter et år med rehabilitering stod han uten jobb. Et mislykket ekteskap hadde allerede gjort at han bodde i en liten leilighet som han nå ikke greide å betale leie for. I løpet av få måneder havnet han på gaten, hjemløs. Det tok ham et år før han var tilbake og fant seg et skikkelig sted å bo. Til å begynne med fikk han småjobber, også det innen radio, men etter hvert arbeidet han seg opp til full jobb.

Han hadde sett bunnen av livet ved å leve på utsiden av samfunnet, samlet øl- og brusbokser for å betale den lille leien der han bodde i telt i parken. Nå så han ut til å være på rett vei igjen. Men nok en gang følte han en tomhet i livet. I 1992, etter en periode med dyp fortvilelse, våknet han midt på natten og skrev et frustrert brev til Gud. “Hva skal til for at livet skal fungere?”, skriblet han sint på en gul notisblokk.

Det som så skjedde er velkjent og dokumentert. Det var denne gule lappen med spørsmålet som medførte at han mottok guddommelige svar. Neale sier at han hørte en stemme høyt og tydelig, men myk og vennlig, varm og kjærlig, som gav ham svaret på spørsmålet og andre spørsmål. Forbløffet og inspirert skrev han kjapt ned disse svarene. Mer spørsmål fulgte og svarene ble gitt med samme myke stemme, men denne gangen virket det som om stemmen var inni hans hode. Han fortsatte med denne “dialogen” i flere timer og hadde mange flere i de påfølgende ukene og årene som kom. Han våknet alltid midt på natten. Neales håndskrevne notater kom senere til å bli bestselgerne Conversations with God bøkene (Himmelske samtaler på norsk). Han sier prosessen var “akkurat som å ta diktat,” og at dialogen som ble skapt på denne måten ble publisert uten betydningsfull endring eller redigering.


 

Den viktigste beskjeden “Gud” formidler via Walsch er: “Dere har tatt feil av meg!”

Link til bok her på Amazon.

Hovedlink til Neale Donald Walsch sine websider:

Last ned bildet av Neale Donald Walsch i høyoppløselig format her.

Kom til meg via hjertets vei, ikke via hjernens rasjonalitet. Du vil aldri finne meg i det rasjonelle.

Neale Donald Walsch

Universets lover er svært enkle.
1. Tanker er kreative
2. Frykt tiltrekker lik energi
3. Kjærlighet er alt som er

Neale Donald Walsch

Du kan ikke mislykkes. Det ville ikke være i henhold til planen. Det finnes ingen vei som ikke leder dit du skal. Du kan ikke bomme på målet. Hvis Gud er blinken din, er du heldig, for Gud er så stor at det er umulig ikke å treffe.

Neale Donald Walsch

Sjelen – din sjel – vet alt hele tiden. Ingenting er skjult for den, ingenting er uvisst. Men viten er ikke nok. Sjelen søker erfaring.

Neale Donald Walsch

Forfatteren Kristin Flood hadde en flott introduksjon av Neale Donald Walsch da han var i Konserthuset i Oslo i 2009. Kristin sier her viktige ting om hvem Neale er og hva han betyr. Hele introduksjonen kan sees på youtube videoen over.

For flere YouTube videoer med Neale Donald Walsch klikk her.